Leer Edelsmeden

Met veel enthousiasme wil ik iedereen inspireren voor dit prachtige ambachtelijke vak.

Volwassenen en jongeren kunnen komen edelsmeden om onder begeleiding een ambachtelijk vervaardigd kunstwerk te maken. Diverse technieken komen tijdens de les aan bod, zoals zagen, vijlen, schuren, walsen, planeren en solderen. Hierna komt smelten, gieten en het zetten van edelstenen aan bod.

De cursus en workshops geef ik in het edelsmeed-lokaal van Cultuurhuis de Garenspinnerij te Gouda.

Workshop edelsmeden:

Ring van zilver smeden in twee á drie uur!

In een kort tijdsbestek maak je geheel je eigen ring van zilver. Je ontwerpt de ring naar persoonlijke voorkeur die mooi staat aan je hand. Je gaat smeden met diverse ambachtelijke technieken en gereedschappen. Daarbij kan je kiezen uit verschillende afwerkingstechnieken; mat of gepolijst, gehamerd of gepatineerd. Je zelfgemaakte ring zal sprankelen aan je vinger!

Duur: ± 2-2,5 uur bij 4 personen, ± 3 uur bij meer personen,  € 62,50 p/p inclusief materiaal (prijs vanaf 4 pers.)

De workshop is op afspraak met uw eigen groep. Voor vragen of aanmelden klik hieronder voor contact.

Cursus edelsmeden:

Wil je ook aan de slag gaan als smid met een jaarlijks nieuw ontwerpthema? Dan gaan we ons gezamenlijk enthousiasme bundelen tot resultaten met een hoogglans randje!

Als beginner start je met gegeven opdrachten in het onedele metaal, zoals koper, messing en alpaca. Hierbij maak je een hanger, broche en ring, waarbij je je eigen inbreng en ontwerp gelijk toe kan passen. Direct vanaf de start leer je diverse goudsmedentechnieken én het gereedschap, zoals zagen en vijlen aan de stavelij, solderen met de brander tot planeren en polijsten in het herriehok. Al vrij snel kan je meer en meer je eigen weg gaan, uiteenlopende vrije ontwerpen maken en met het edele metaal zilver aan de slag. Zowel als beginner als gevorderde begeleid ik je in het proces van ontwerp tot sieraad of klein kunstwerk. Wil je je eigen edelstenen in je ontwerp verwerken, of oude sieraden omvormen tot iets nieuws? Kom het geheim van de smid ontdekken en laat je verrassen!

Ik geef les op dinsdagochtend-, middag- en avond. Per cursusjaar zijn er 2 termijnen van 12 lessen van september t/m december en van januari t/m mei.

Wil je meer informatie, data, tijden, prijs en je opgeven voor de cursus? Klik hieronder voor de site van de Garenspinnerij.